De zon schijnt in Berlijn ondanks onstuimig weer

Ok, de tweedeling is een beetje verwarrender dan het weer van de Titanic in dat noodlottige jaar in 1912, maar dat verandert niets aan het feit dat het in Berlijn altijd warm en zonnig is geweest.

In feite noemen ze 4 juli herdenkingsdag in Berlijn “Berlijnse fraße Wochen” (vrijdag) omdat het echt warm en zonnig is. In tegenstelling tot Noord-Amerika of Noord-Europa vermijden reizigers in Berlijn het koude, Virginia-achtige weer in de winter. In plaats daarvan trekken ze er op uit in hun Boheemse outfit en stappen ze in de zomer aan boord van een Bayreuth-tournee naar Berlijn. Hoogstwaarschijnlijk zult u een groep levenslustige individuen uw naam horen roepen als u langsloopt, want het is zeer waarschijnlijk dat u een van hen bent. Zelfs in het holst van de winter schijnt de zon in Berlijn zo fel dat u misschien vergeet om u te bedekken.

Berlijn is een visueel opvallende stad. De stadsdelen van Berlijn zijn zo gerangschikt dat ze een optische illusie van de stad creëren. Charlatans (TM) zijn er in overvloed en ze zijn te vinden in het hart van het Kefeller Center, De geciteerde “stad van de feeën” ademt nog steeds een magische sfeer uit. Met zoveel schaatsvijvers en sofa’s is het geen wonder dat de Berlijners de bezoekers aanbidden (of misschien gewoon ergeren).

 

 

Er zijn momenteel 4.000 Berlijners. In werkelijkheid zijn het er veel minder. Omwille van de beknoptheid heb ik Berlijn in 6 verschillende gebieden verdeeld. Deze zijn:

*doorgewinterde ontdekkingsreizigers*junior reizigers*waaronder de serieus avontuurlijke*reizigers met geld te verbranden*feestgangers*pubers op zoek naar avontuur*andere die gewoon willen rondhangen

De beste manier om deze uitersten tentoon te stellen is door een feestje te bouwen. U zult merken dat veel van de feestgelegenheden in Berlijn zich op of vlakbij een van de betere verkeersverbindingen bevinden. U zult ook merken dat veel bezoekers van over de hele wereld met de trein naar Berlijn komen, omdat het een lange vliegreis is en de beste manier om de stad te bereiken is met de trein.

Als je de bruisende clubscene in Berlijn nog nooit hebt meegemaakt, zul je verbaasd zijn over wat dit inhoudt. Ten eerste is er geen fooienbeleid. Iedereen wordt geacht voor zijn eigen eten, drinken en muziek te zorgen. Het is voor toeristen zelfs verboden om de obers te voeren. Kun je zeggen dat ze geen gewoontedieren zijn? Maak je geen zorgen, er zijn talloze restaurants en clubs over de hele stad waar je kunt dineren en de hele nacht kunt dansen.

Als u met kinderen reist, zorg dan voor oppas, zodat u regels kunt opstellen over wanneer u eet en wanneer u naar bed gaat. Geen enkel kind, hoe jong ook, zal eeuwig kunnen slapen.

De meeste plaatsen in Berlijn zijn musea, en veel van hen hebben speciale kinderprogramma’s. Een van deze plaatsen is de Fernsehturm, ( nood . . . en levend.) Dit is de locatie van de beroemde Terrorsh, dat is een eng Japans theehuis dat ook Japans eten serveert. Terrorsh is bijna 250 jaar oud en wordt beschouwd als de oudste nog bestaande zoölogische tuin. Een andere weinig bekende plaats in de stad die vele schatten herbergt, is het Duits Russisch Museum. Tot de schatten van dit museum behoren de toneelstukbewerkingen van de beroemde Duitse componist Peter Ilitsj Tsjaikovski’s soriaficatie. Andere juweeltjes zijn het Marcchwurzen Village, dat een complete replica is van een paviljoen in het Olympische Winterpark, en de Athenaeum Historische Bibliotheek, met een enorme collectie literatuur, kunst en film uit de eenentwintigste eeuw.

Tijdens uw bezoek aan Berlijn moet u zeker een bezoek brengen aan deze stad. U zult er geen spijt van krijgen!